Skövde 6h - fjärde plats

Skövde 6h – fjärde plats

Löparmässigt har jag haft ett enastående år. Mycket har fallit på plats – träningen har fungerat och jag har kunnat leverera på loppen. Jag har ökat träningen markant, sprungit mer än hundra mil mer i år jämfört med förra året. Och det har funkat. Kroppen har accepterat det och inte ställt till det med löparrelaterade skador. Den har svarat på träningen och jag kan idag springa betydligt snabbare på lågpuls än vad jag kunde för ett år sedan.

På loppen har jag satt rekord i att ta personliga rekord. Har satt rekord på 6h vid två tillfällen. Marathonrekordet vid två tillfällen. 100 miles vid två tillfällen. Dessutom rekord på halvmara, 100km, 12h och 24h.

Täby Extreme Challenge 100 miles - vinst

Täby Extreme Challenge 100 miles – vinst

Alla lopp har inte varit bra. Alla lopp har inte blivit som jag tänkt. Men när jag stannar upp och tänker efter lite så kan jag ju inte annat än vara nöjd. Sen att jag har mycket kvar att göra med min löpning är nästa års historia.

Löpningen har gett mig så mycket mer än personbästa och medaljer. Jag har haft förmånen att starta en egen löparklubb tillsammans med Agneta och Emelie. Vi har nu många medlemmar och vi har en helt fantastisk stämning i klubben – bättre än vi hade kunnat föreställa oss. Är stolt över Scania Road Runners. Jag har också haft förmånen att lära känna så många fantastiska löpare och fått nära vänner. Har fått stöttning på mina lopp från både support och coach, är så tacksam.

Råda Ultra Night 6h - andra plats

Råda Ultra Night 6h – andra plats

 

Livet utanför löpningen har varit tufft. Sjukdomar och dödsfall i familjen. Annat som varit belastande. Dessutom drabbades jag själv i april av en nervsjukdom i axeln och har levt med svåra nervsmärtor i flera månader. Och en förlamning i axel och överarm. Jag var tillfälligt bättre för några veckor sedan men nu är smärtan tillbaka och svagheten i musklerna är påtaglig. I vardagen är smärtan och rörelsebegränsningen ett ständigt hinder som tar otroligt mycket energi. Löpningen fungerar med hjälp av mitella och total smärtfrihet upplever jag enbart när jag springer.

 

Skövde Ultrafestival 6h - vinst

Skövde Ultrafestival 6h – vinst

 

Så 2015 som jag nu summerar lite på förhand har varit ett märkligt år med djupa dalar privat och höga toppar i löpningen. Jag ser fram emot att det här året ska ta slut. Jag ser fram emot ett nytt år. Har många spännande projekt på gång och mål som ska uppnås.

Vinnare fortsätter tills vi får till det – eller hur Mirja?