Europaresa 2020: Barcelona marathon

Europaresan 2020 är en del av klubbens femårsjubileum och går därför till platsen där idéen till Scania Road Runnes föddes – Barcelona. 

Barcelona marathon är ett mycket fint lopp och banan går förbi många sevärdheter. Det är mycket välorganiserat och bara den detaljen att man får starta loppet i ett konfettiregn säger det mesta!

Barcelona är en fantastisk stad som kan upplevas på många olika sätt. Sightseeing, shopping och god mat ska vi nog hinna med. Gemensamma middagar är inplanerade och after-race-restaurangen kommer bjuda på en fantastisk utsikt över staden.

Är du intresserad? Mer information finns i eventet på Facebook (endast för medlemmar). Övriga frågor scaniaroadrunners@gmail.com

 

Europaresa 2018: Reims marathon, Frankrike

Årets Europaresa går till Reims i Frankrike den 19-22 oktober. Vi har hyrt lägenheter som vi delar på. Det finns möjlighet att springa halvmaraton eller marathon. Som vanligt har vi gemensamma middagar och sightseeing. För mer information kontakta scaniaroadrunners@gmail.com

Europaresa 2017: Rock ’n’ Roll Marathon Lissabon

 

Vi var en stor grupp som reste till Lissabon för att springa. I år hyrde vi tre lägenheter som låg mitt i centrala stan med utsikt mot målområdet. Första kvällen upplevde vi en härlig och annorlunda restaturang där vi för en mycket liten peng serverades stora mängder mat och fri dryck. Restaurangen fylldes senare av en grupp studenter och stämningen var på topp! På lördagen hämtade vi nummerlappar på mässan där vi möjligen kände ett visst behov av att styra upp kösituationen men till slut hade alla fått vad de behövde. På eftermiddagen gick vi på en sightseeing med en privat gudie och vi fick se vackra delar av Lissabon och höra många historier om staden. Dagen toppades av en pre-run-träff på Mats och Ylvas segelbåt i hamnen där vi fikade och genomförde Agnetas årliga quiz.

Så var det dags att springa halvmara och mara. Söndagen bjöd på strålande sol och väldigt väldigt mycket värme (en bra bit över 30 grader). Glädjande nog tog alla SRR-löpare det lugnt och sprang klokt hela vägen till målet där den väntande glassen var välkommen. Vi firade alla målgångar med afterrun i närheten av lägenheterna för att senare på kvällen äta en gemensam middag. Dagen efter var det hemresa i ottan. Årets resa var varm och alldeles underbar!

Europaresan 2016: Bremen marathon

I en minibuss begav vi oss söderut mot Bremen. Agneta stod för underhållningen i bilen med sitt quiz. Väl framme åkte vi direkt och hämtade våra nummerlappar innan vi checkade in på hotellet som låg ett stenkast från start- och målområdet. Middag intog vi på en liten tysk restaurang i de äldre kvarteren i Bremen.

Det var dags för löpning och banan var väldigt vacker och omväxlande. Vi fick se stora delar av Bremen och omkringliggande områden. Väl i mål samlades vi i hotellobbyn för lite afterrun. På kvällen åt vi en härlig middag på Ratskeller under rådhuset. Sista dagen var tänkt till sightseeing och shopping men det visade sig att det var helgdag i Tyskland så allt var stängt. Efter promenad på egen hand begav vi oss hemåt i bilen. Bremen var en mysig stad och loppet var litet och mycket välarrangerat.

 

Europaresan 2015: Amsterdam marathon

Kastrup - humöret på toppVi var en grupp på åtta personer som begav oss med flyg till Amsterdam. Uppladdningen började redan på Kastrup på lite alternativa sätt. Väl i Amsterdam checkade vi in på Hilton som låg bra till i förhållande till start/målgång. Vi promenerade bort till mässan, hämtade nummerlappar och fick lite sista-minuten-tips av de mentala coacher som loppet tillhandahöll. På kvällen hade vi en gemensam middag på en liten mysig restaurang. Dagen för loppet. Nervositeten var påtaglig vid frukosten – inte bara hos oss utan hos alla löparklädda människor som försökte få i sig lite mat. Det var mulet och duggregnade lite. Marathonlöparna begav sig till startområdet och det totala kaos som rådde där. Det var en lång kö att ens komma in på stadion där starten gick. Banan gick genom de centrala delarna av Amsterdam och därefter längs floden Amstel. På floden fanns skönsjungande farbröder på båtar och annan underhållning.

Kvällen före...

Floden var lång…jättelång och man såg löparna på andra sidan som var på väg tillbaka in mot stan. När flodsträckan väl var avklarad kom vi tillbaka in i stan och publikleden tätnade. Målgång var i stadion och vi var alla överens om att känslan att springa in under de olympiska ringarna på stadions port var något alldeles speciellt. Under tiden hade halvmaralöparna också begett sig till sitt startområde. Även där rådde ett oorganiserat kaos och loppet startade senare än tänkt. Banan gick delvis på samma sträcka som marathonloppet och målgången var på samma plats. Extra kul var att det var en svensk som vann damklassen (dock ingen av oss, den här gången). Målgångarna firades i baren på hotellet där vi värmde oss med tomatsoppa och öl (oklar värmeeffekt men den var god). På kvällen firade vi vidare på en närbelägen restaurang.

Dagen efter var det dags för sightseeing och på stela ben stapplade vi oss bort till sightseeingbåten. Vi åkte olika rundor och fick se stora delar av Amsterdam (och slapp använda våra stackars ben). Vi fick två nya marathonlöpare som sprang marathon för första gången. Vi fick flera personbästa. Framförallt hade vi fantastiskt roligt!