Europaresa 2017: Rock ’n’ Roll Marathon Lissabon

 

Fredagen den 13 oktober – måndagen den 16 oktober 2017

Årets resa går lite längre söderut – till lite sol och värme i Lissabon! Där äter vi god mat, upptäcker staden, njuter av värmen…och springer lite så klart. Vi har haft fantastiska Europaresor de senaste två åren men det här kommer bli något alldeles extra!

Resa: Det finns många olika flyg att välja på. Om man väljer att mellanlanda kan man få ner priset ordentligt. I skrivande stund ligger flygpriserna på 1200 kr och uppåt (1700 för billigaste direktflyg).
Lissabon bild hemsida

Jag, Agneta och Peter kommer flyga direktflyg med TAP Portugal; Köpenhamn-Lissabon fredag 13 oktober kl. 06.00 och hem måndagen den 16 oktober kl. 07.00.

Boende: Vi har i år bokat lägenheter på Apt in Lisabon Oriente 25 som ligger precis i närheten av marathonmålet och halvmarans start/mål. Den ena lägenheten har två sovrum (4 personer) och en bäddsoffa i vardagsrummet. Den andra har tre sovrum (6 personer) och en bäddsoffa i vardagsrummet. Lägenheterna har två resp. tre badrum, balkong/terrass, kök och vardagsrum. Priset per person för tre nätter (fredag-måndag) ligger på ca 1000-1400 kr (beroende på hur många vi blir).

Loppet: I Lissabon kan man välja mellan marathon, halvmarathon och minimarathon (5,5 km).

Marathon går längs kusten med en avstickare in i de äldre delarna av Lissabon. Gratis buss till starten ingår. Halvmarathon har både start och mål i närheten av hotellet. Detsamma gäller för minimarathon.

Du anmäler dig själv på http://www.running-portugal.com/lisbon/marathon/en/register.html

Gemensamma aktiviteter: Vi kommer att ha gemensamma middagar och någon sightseeing. Agneta har utlovat ännu ett populärt quizz. Mer information om gemensamma aktiviteter kommer.

Ansvar: Detta är inte en paketresa utan endast en samordning. Du bokar själv flyget och anmäler dig till loppet. Du reser helt och håller på eget ansvar.

Anmälan: Du anmäler till scaniaroadrunners@gmail.com att du tänker följa med! Du anmäler också att du vill bo i lägenhet som vi bokat, vilket du så klart vill. Berätta gärna vilket flyg du tar. (Flyg bokar du själv, likaså anmäler dig till loppet)

 

Europaresan 2016: Bremen 1-3 oktober 2016

5849a16fc556cf8d99d98b86e183ed23Scania Road Runners europaresa går i år till Bremen där det finns möjlighet att springa marathon, halvmarathon eller 10 km.

Resa: Vi kommer ordna samåkning eftersom det blir det billigaste alternativet. Resa med bil tar knappt 6h och vi kan åka fyra i varje bil. Agneta har utlovat quiz och annan underhållning till alla bilar. *

Boende: På Radison Blue kostar ett dubbelrum med möjlighet till avbokning 2 100 kr (två nätter för två personer via booking.com). Hotellet ligger väldigt nära start- och målområde. En coca-cola kostar 3,5 € (ja, det ÄR relevant information!)

Preliminärt program: Vi ankommer till Bremen strax efter lunch på lördagen. Nummerlappar hämtas och på kvällen blir det gemensam uppladdningsmiddag på restaurang i närheten av hotellet. På söndagen är det race day och vi springer våra lopp påhejade av hejarklacken. På kvällen firar vi alla målgångar med en gemensam middag och kanske en tur till baren. Efter en sovmorgon på måndagen tar vi en sightseeingtur i Bremen innan vi framåt eftermiddagen kör vi mot Sverige.

Mer detaljerad information kommer när det närmar sig. Men anmäl dig redan via eventet på Facebook eller via scaniaroadrunners@gmail.com. Ange också om du vill ha en plats i en bil eller kan tänka dig att köra.

Du bokar själv hotell och kan hitta rumskompisar via envetet på Facebook (säg till om du inte har FB så hjäper vi dig). Glöm inte att anmäla dig till loppet!

* Det finns också möjlighet att åka tåg (Köpenhamn-Bremen ca 6h, byte i Hamburg, ca 1100 kr/person tor). Eventuellt kan man även då få ta del av Agnetas underhållningsprogram.

Europaresan 2015: Amsterdam

 

Kastrup - humöret på topp

Kastrup – humöret på topp

Vi var en grupp på åtta personer som begav oss med flyg till Amsterdam. Uppladdningen började redan på Kastrup på lite alternativa sätt. Väl i Amsterdam checkade vi in på Hilton som låg bra till i förhållande till start/målgång. Vi promenerade bort till mässan, hämtade nummerlappar och fick lite sista-minuten-tips av de mentala coacher som loppet tillhandahöll. På kvällen hade vi en gemensam middag på en liten mysig restaurang. Dagen för loppet. Nervositeten var påtaglig vid frukosten – inte bara hos oss utan hos alla löparklädda människor som försökte få i sig lite mat. Det var mulet och duggregnade lite. Marathonlöparna begav sig till startområdet och det totala kaos som rådde där. Det var en lång kö att ens komma in på stadion där starten gick. Banan gick genom de centrala delarna av Amsterdam och därefter längs floden Amstel. På floden fanns skönsjungande farbröder på båtar och annan underhållning.

Kvällen före...

Kvällen före…

Floden var lång…jättelång och man såg löparna på andra sidan som var på väg tillbaka in mot stan. När flodsträckan väl var avklarad kom vi tillbaka in i stan och publikleden tätnade. Målgång var i stadion och vi var alla överens om att känslan att springa in under de olympiska ringarna på stadions port var något alldeles speciellt. Under tiden hade halvmaralöparna också begett sig till sitt startområde. Även där rådde ett oorganiserat kaos och loppet startade senare än tänkt. Banan gick delvis på samma sträcka som marathonloppet och målgången var på samma plats. Extra kul var att det var en svensk som vann damklassen (dock ingen av oss, den här gången). Målgångarna firades i baren på hotellet där vi värmde oss med tomatsoppa och öl (oklar värmeeffekt men den var god). På kvällen firade vi vidare på en närbelägen restaurang.

Dagen efter var det dags för sightseeing och på stela ben stapplade vi oss bort till sightseeingbåten. Vi åkte olika rundor och fick se stora delar av Amsterdam (och slapp använda våra stackars ben). Vi fick två nya marathonlöpare som sprang marathon för första gången. Vi fick flera personbästa. Framförallt hade vi fantastiskt roligt!