Idag är det Lundaloppet. Planen var att jag skulle springa den snabbaste milen i mitt liv och kanske nå drömgränsen på 45 minuter.

Det blir istället korvgrillning till de andra som springer. En fot har bråkat med mig ett par veckor. Det är lite oklart vad det är för något, som vanlig sänder min kropp inte ut de tydligaste signalerna. Behandlad av naprapat för att en nerv sitter i kläm i höften eller ryggen och därmed orsakar fotontet. Sjukgymnast tror på inflammation i litet ben i foten och på måndag är det ultraljud och kortisonspruta.

Det viktiga för mig är att jag efter två veckors löpvila nu kan springa igen. Med ett felaktigt löpsteg (hälisättning) men ändå. Men jag litar inte tillräckligt på mig själv för att släppa ut mig på tävling idag. Löparglädjen och viljan att springa snabbt skulle ta över eventuella signaler från foten att den tar skada av löpningen.  Så jag grillar korv istället och är ok med det för jag vet att jag har farten i benen.

Jag hade klarat personbästa idag.