Uppladdningen inför loppet Cphhalf 2017 var säsongens mål som jag sett fram emot hela sommaren. Veckan innan körde jag en milrunda på tisdagen på kvällen. Kände mig lite otålig och ramlade lätt in i racetempo på ca 4:30 som egentligen var lite snabbare än det tilltänkte på ca 4:40 för att nå sluttiden på 1:40 min på loppet. Men benen kändes lätta och jag fick medvetet hålla tillbaka så jag minskade en aning sista halvan och satsade på fartökningar sista km med ruscher. Lagom slut efter rundan. Lite dåligt samvete att jag inte kunde köra lugnare tempo. Vilade resten av veckan. Kände av lite i vänster vad som har varit lite öm senaste veckorna.

Resorb sport: fredag, lördag och söndag.

Laddad inför loppet på söndagen åkte vi över hela familjen på lördagen.

Rekade start och mål och hämtade ut nummerlapp och kit. Härlig atmosfär i Köpenhamn. Tog oss till hotellet och åt god pizza och drack rödvin som uppladdning på Westmarket.

Tidig kväll med mys på rummet.

Raceday

Laddad men lugn. Hotellfrukost i måttlig mängd. Byter om och tar s-tog två stationer till Østerport. Liten promenad tillsammans med övriga deltagare. Barnen också intresserade och nyfikna. Lämnar familjen vid ca 1km-skylten där de även har rätt nära till 17km. Tar en banan och blandar endurance och en berocca boost. Dricker upp och tar sikte på väskinlämningen på den stora gräsplanen. Tydligen har det regnat natten innan och det är väldigt blött. Tar första klivet rakt ner i en gyttjepöl och blöter ner både skor strumpor och sulor rejält. Vad gör jag nu?!? Note to self: transport ska ske i andra skor och strumpor än de jag ska springa i….

Har som tur är extra kompressionsstrumpor (som inte är mina favoriter) och hinner vrida ur sulor så det är helt ok. Tänker inte mer på det.

För att hinna gå på toa och värma upp en aning skyndar jag mig att lämna in väskan och tar mig bort till start. Mitt i all förvirring med blöta strumpor glömmer jag bort att dopa mig lite med bricanyl och missar även hörlurarna jag hade planerat att använda.

Struntar i dessa och känner att det går nog bra även utan.

Träffar på Cecilia och Erica från Scania Road Runners i toakön. Av 21000 löpare så springer man på några man känner. Kul!

henrik innan start cph halfHittar en bra plats kring 1:40-pacers med ballonger men ser att det är mer plats vid 1:35 så jag förflyttar mig framåt. Tänker att jag ska kunna hålla under 4:40 första 10 km och kan hinna in under 1:40 som är målet.

Starten går. Inte så trångt, rullar på bra men alltför fort. Håller igen. Folk springer förbi. Lugnar mig medvetet. Det går ändå snabbare än planerat.  Hejar på tjejerna vid 1 km och känner mig lätt i benen och stark. Håller igen men hittar en skön takt på 4:30-tempo. Kilometrarna rinner iväg snabbt och når 10 km på en hyfsad tid på ca 43,5 min.

 

Dricker lite.  Sätter i halsen som vanligt. Host host.

Lite uppför vid 11 km. Känns lite tyngre. Tänker matcha in en dextrosol innan nästa vätskekontroll. Den är vid 12. Så jag knaprar i mig en av två. Vatten på det. Blandar generellt både sportdryck och vatten under loppet på ca varannan vätskekontroll.

Blir lite nedför efter 12 km. Fältet glesas ut en aning. Får lite nytt tryck i benen. Tänker att jag ska ta nästa druvsocker vid 15 km.

Passerar Fisketorvet och Sorte diamanten in mot city igen. Raksträcka och biltrafik precis bredvid. Vid 15km tar jag andra biten. Tyngre igen. Vinkar till live-kameran, börjar bli lite mer ensamt nu. Kollar klockan. Håller relativt jämnt tempo. Missar tjejerna vid 17. Tyvärr hade behövt dem nu. Försöker skynda mig in i mål istället.

Närmar mig 18 km och tänker försöka öka takten. Börjar dugga lite. Ganska skönt. Ökar mer i regn och jag ökar mer i fart. Vill hinna fram. Kommer ifatt 1:35-ballongerna. Var kom de ifrån? Behöver det nu. De peppar bra och håller fint tempo. Börja känna igen mig. Snart nära upploppet. Vill komma in innan ballongerna. Mycket vatten på gatan men hittar en upphöjd trottoar eller cykelbana utan vatten. Här går det ju snabbt. Varför springer ingen annan här? Rätt tungt i benen men finns Henrik selfi cph halflite kvar att ge. Plumsar fram sista 10 meterna. Sensorerna i målfållan flyter omkring. Hoppas man får en officiell tid?!?

Äntligen framme. Himmelen öppnar sig. Ambulans är på plats. Stannar tiden. Fattat inte riktigt. Pustar ut och är nöjd. Men ordentligt blöt. Efterlängtad medalj känns riktigt skönt. Selfie-time. Börjar bli kall. Försöker jogga lite men är öm i fötterna. Hagel stora som hallon flyter i rännstenen. Iskallt vatten. Mot ombytet. Plastvästar finns utplacerade. Håller nog värmen lite i alla fall. Hämtar väskan och vilar lite i tältet med övriga genomblöta. Försöker stretcha lite. Tittar på tiden igen. Gick ju över förväntan.

Ringer J och bestämmer möte. Mobilen dör. Men av nån anledning ser de mig där vi sågs senast. Prisutdelning av barnen- lycklig! Konfetti och pokaler av tjejerna!

Regnet slutar. Delvis ombyte. Hela gänget vill hem. Vi orkar inte äta i Danmark utan tar första tåg mot Lund.  Skönt med torra kläder.  Dricker efterlängtad öl på tåget.

Hamburgarparty i Lund innan vi tar bussen hem. Kontakt med kompisar och familj på sociala medier och tfn. Är det redan över? Skönt att vara ledig imorgon måndag.

Henrik i mål CPH halfSomnar lycklig med stela ben.

Vi göra det igen!

Dagen efter

Sovmorgon. Lämnar barnen. Jobbar med bokföring. Inte så kul. Känner mig bakis. Vätskar mig. Lotta tipsar om ytterligare Resorb. Och vi skrattar lite åt after race depression. Men det ligger något i det. Längtar efter nästa lopp och målsättning.

Tack Lotta för stöd och support och utmanade mål.

 

Henrik Daneskog