Efter Tjörnarparens DNF ville jag ha revansch. Under loppet sprang jag och pratade en del med Peter Bengtsson (aka Jultomten) och då nämnde han Gax Urasunti. Det låg och grodde i mitt huvud, innan jul blev det en anmälan. Försökte få med Ulrik men han fick inte ihop logistiken. Hade varit trevligt med sällskap. I övrigt höll jag anmälan för mig själv, ville inte ha extrapress på mig denna gång.

När starten gick kl 20.00 utanför domkyrkan i Lund var vi nio tappra själar som startade.

Första etappen var att springa till Hyllie för att ta tåget till Kastrup. Vid start hade jag inte bestämt mig helt för vilket tåg jag siktade på. Ville känna av startfältets ambitioner först. Antigen var det tåget 23.40 eller 00.40 som gällde, 9km/h eller 7km/h. Verkade som alla utom två sprang för 23.40 så jag körde på det också, man vill inte missa och behöva vänta i en timme. Blev en grupp på fyra löpare som höll ihop till Malmö, Kom fram till Hyllie 20 minuter innan tåget skulle gå. Ett par beställde mat på McDonalds och jag passade på att besöka toa och fylla på vätskeflaskorna. På tåget över åt jag en chokladbar och drack en vaniljvisp så var jag laddad för ny löpning från Kastrup.

Stefan Samuelsson och Ross Nugent hade kört på lite hårdare än oss och hade tagit ett tåg tidigare. I Danmark började vi springa igen, lite ryckigt, verkade som alla fyra ville ha sällskap men springa i olika tempo. Det var jag, Zingo, Lähnn och Jonas Häggkvist från Stockholm. Kände mig stark och valde att slå följe med Jonas som sprang snabbast. Löpningen flöt på fint igenom Köpenhamn, passerade Christiania och närmade oss Nyhavn. Väl på Nyhavn kom vi ikapp Stefan och Ross, höll deras sällskap i sju, åtta kilometer kanske. Mycket prat så tid och kilometer bara rullade på. Därefter började Stefan och Ross släppa mig och Jonas. Då började jag fundera på om jag körde på  för hårt, med det kändes bra. Visst hade vi bara sprungit en dryg fjärdedel av loppet, det oroade lite..

Emellanåt hade vi lite bekymmer med val av tempo, är inte så lätt att spring så långt tillsammans med någon man inte känner. Vi kompromissade lite båda två. Jonas gillade inte att ta gåpauser och jag tyckte det gick lite för fort. Men det flöt på och vi närmade oss Helsingör när horisonten började ljusna så smått.

Kom precis med båten kl 7:20 och hade då passerat halva distansen. På båten värmde vi oss med en kopp kaffe, jag tog en winerbrödsliknande kaka och Jonas en räkmacka. Det var med rejält stela ben vi klev av båten. Började arbeta oss fram genom Helsingborg. Jonas mådde inget vidare, var nog räkmackan som bråkade. Kände mig ganska pigg men höll igen, ville ha fortsatt sällskap. Hade själv lite bekymmer med skav kring de privatare delarna, lårskav. Hade offrat ett par fleecevantar för att försöka slippa känna av det. Men vi behövde nu service båda två. Snabbshopping på City Gross, med vaselin, apelsin, 2st kalla kaffe och en proteindryck tänkte jag ta mig till Landskrona. Smörjde med vaselin och skiftade vantar i kalsong mot buff, då försvann bekymmerna, Höll hela vägen in i mål.

Nu hade solen tittat fram och när vi närmade oss Landskrona värmde den gott, fick justera kläder lite. Av med vindjacka och mössa. Vi passade på att äta på McDonalds i Landskrona och fylla på lite i väskan igen, risifrutti och kallt kaffe, mitt raketbränsle. 

Hade nu en lång väg till Lödde och nästa depåmöjlighet, ca 30km tror jag det var. Kroppen var rejält stel efter vi ätit, tog nog tio minuter innan vi kunde gå hyfsat. Nu blev det mycket promenad mellan joggingstäckorna. I stort sett gick vi genom hela Järavallen ända till Barsebäcks golfbana. Där tog vi en snabbfika på tee 17. Nu fick vi ändra något. Kom överens om att ta på hörlurar med musik och gå in i en bubbla och bara köra på ända till Lödde, ca 15km.

Fungerade bra, joggade i stort sett hela vägen. Ett sista depåstopp på Lödde centrum, sen vidare mot Bjärred. Nu var det slitigt, ena stunden fungerade det att jogga nästa, inte. Vände upp mot lund och sista 13km, hade nu blivit rejält halt.

Mycket promenad.
Började bli kallt.
Tjockare mössa.
Överdragsvantar på.
6km kvar.
Började springa igen.
Bra tempo.
Promenad igen.
Jogga.
Promenera.
500meter kvar.
Grand Hotell.
Där är Zingo.
Domkyrkan.
MÅL!

Jag fick min revansch.

24:30:26

Är grymt nöjd och skickar ett stort tack till Jonas Häggkvist för sällskapet.