Lördagen den 2 maj 2020 återuppstår Lejonbragden och arrangeras därmed för nionde gången sedan starten 1984. Loppet kommer att arrangeras av Scania Road Runners som tar över stafettpinnen efter Magnus Bodin och Martin Gunnarsson.

– Vi har länge väntat på att någon skulle ta över loppet och är glada att Scania Road Runners vill väcka liv i Sveriges äldsta 100 km lopp, säger Magnus Bodin.

Lejonbragden kommer fortsatt att erbjuda såväl 50 som 100 km på en snabb asfaltbana i nordöstra delarna av Lund. Banan är i stort sett densamma som ursprungsbanan med vissa justeringar för nybyggda hus och en spårväg. 

– Banan består av två looper om ca 5km vardera som går som en åtta med utgångspunkt från depån. Banan är kontrollmätt av Per Månsson från Friidrottsförbundet och varje varv mäter 10,015 meter och har ca 11 höjdmeter per varv, säger Roger Löfström från Scania Road Runners.

Lejonbragden är Sveriges första 100 km-lopp. Det hölls 1984-1987 i Lund, och Rune Larsson vann alla fyra gångerna. 1988 bröts avtalet med loppets sponsor, skomärket Lejon, och arrangörerna beslutade därför att lägga ned loppet. Där skulle historien kunnat ta slut, men i april 2012 återupptog Magnus Bodin, Martin Gunnarsson och Pär Sikö loppet och arrangerade det under fyra år. 

– Vi ser fram emot att väcka liv i Lejonbragden, säger Lotta Thörn, Lejonbradgens nya tävlingsledare. Det är ett lopp med fina traditioner men som också ger utrymme för lite spännande nyheter.

Anmälan till Lejonbragden öppnar söndagen den 3 november kl. 16.00.

Följ gärna Lejonbragden på InstagramTwitteroch Facebook.